Home » Plejd

Plejd

  • Gör eluttag och lamputtag smarta
  • Bluetooth MESH
  • Installeras av Elektriker
  • Smidig app

Fördelar

Plejd har installerats utav Elekriker under en längre tid men det är inte förens nu efterfrågan bland vanliga konsumenter har vaknat till.

Skillnaden emot andra Smarta Hem system är att Plejd kan göra smarta prylar utav dumma prylar. Med exempelvis Philip Hue lampor så måste man sätta en egen HUE knapp på väggen för att tända den fräna lila lampan ovanför köks ön. Sedan kanske någon råkar tända med den riktiga lysknappen och då slutar ju HUE att fungera eftersom den inte får någon ström fram.

Medans med Plejd så kopplar elekrikern en liten dosa innan lysknappen i väggen så man kan både styra lampan via knappen och via app. Så slipper man tejpa för den riktiga brytaren.

Nackdelar

Enheterna är prisatta i det övre segmentet, cirka 500kr och uppåt. Men om man jämför med en vanlig “dum” dimmer så är det inte jätte farligt prisatt, men om man räknar in att man behöver en elektriker som ska installera den också så blir det de dubbla.

Plejds ekosystem är en så länge ganska låst och kan inte kommuncera med andra system utan deras Plejd gateway. Om man då har deras gateway så har dom inga öppna kommunikations protokoll förutom till Google Home. Sedan för dom teknikintresserade så finns det folk som har lyckas se hur Plejd kommunicerar och härma det och skapat ett plugin för Home Assistant, se https://github.com/icanos/hassio-plejd

Produktutbut

https://www.plejd.com/sv-se/produkter