Home » IKEA Trådfri

IKEA Trådfri

  • Prisvärt
  • Börjar bli ett stort ekosystem
  • ZigBee
  • Styra alltid från lampor till högtalare och rullgardiner

Fördelar

Jämt när man handlar på IKEA får dom ju ofta att känna att man får mycket för pengarna. Just så är det även i detta fall.

Dom släppt så väldigt mycket enheter i deras ekosystem nu att du kan styra belysning i alla rum i hemmet med enbart Ikea Trådfri.
Gatewayn som allt börjar med kostar i skrivande stund 299:- https://www.ikea.com/se/sv/p/tradfri-gateway-vit-40337806/. Sedan får man fortsätta med att exempel köpa en glödlampa som har stöd för trådfri som https://www.ikea.com/se/sv/p/tradfri-led-ljuskaella-e27-806-lumen-tradloes-dimbar-varmvit-klot-opalvit-90408797/ Sedan för att ansluta lampan emot gatewayn så måste man ha en fjärrkontroll av något slag, som https://www.ikea.com/se/sv/p/tradfri-fjaerrkontroll-30443124/.

Sedan när allt är inhandlat som efter ungefär 500:- så har du en bra början till ett smart hem.

Inte att glömma är att IKEAS Wifi högtalare b.l.a. SYMFONISK kan man koppla ihop med trådfri

Nackdelar

Spontant ur huvudet kan jag inte komma på några nackdelar, utan man får fundera lite och när man gör det kommer man inte heller på något.
Om man dock anstränger sig så är det saker som exempelvis man har en glödlampa och tänder och släcker den via en Ikea knapp eller via appen, sedan har någon tryckt på den vanliga strömbrytaren så har glödlampan ingen ström längre och blir otillgänlig i IKEAs app.